Hlavní stránka

Stále více Čechů tráví Valentýna v exotice. Zájem o Kapverdy je pětinásobný

(13.02.2017)

Stále více Čechů slaví svátek zamilovaných v exotice. Vyplývá to z aktuálních statistik cestovní agentury Invia. Mezi pět nejpopulárnějších destinací se v týdnu, kdy se Valentýn slaví, dostaly Kapverdy, Spojené arabské emiráty i Egypt. Zájem o dovolenou v exotických zemích přitom meziročně vzrostl o desítky procent. Oblíbené jsou, stejně jako v loňském roce, také lyžařské destinace v čele s Rakouskem a Itálií.

Jedním z hlavních faktorů při vybírání zimní dovolené u moře je dle údajů cestovní agentury Invia počasí v cílové destinaci. Čeští turisté se tak v  únoru nebáli si za dovolenou připlatit a volili vzdálenější země, které i v zimních měsících garantují teploty ideální ke koupání. „Zájezd na Kapverdské ostrovy na Valentýna zvolilo pětkrát více osob než v  loňském roce. Kapverdy se tak v  první polovině února staly dokonce třetí nejpopulárnější destinací a tvoří 8% podíl na prodeji všech zájezdů. Průměrná cena prodaného zájezdu na osobu na tyto ostrovy pak činila 23 926 korun,“ řekl Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je na českém trhu jedničkou v oblasti prodeje dovolené přes internet.

Druhou nejoblíbenější exotickou destinací se v  první polovině února stal Egypt. Valentýn se zde rozhodlo strávit třikrát více turistů než v  loňském roce. Více než 60 % z  nich přitom zamířilo do největšího egyptského letoviska Hurghada. „Hurghada patří mezi nejoblíbenější egyptská letoviska, a to i díky příznivým cenám. Průměrná cena prodaného zájezdu na Valentýna činila 12 185 korun na osobu,“ uvedl Michal Tůma. O 66 % více osob než loni poté volilo též zájezdy do Spojených arabských emirátů.

Přesto, že stále více českých turistů odjíždí slavit svátek zamilovaných do teplých krajin, žebříček nejoblíbenějších destinací i v  únoru vedou tradiční lyžařské ráje. Zájezdy do Itálie tak tvoří 36 % podíl na prodeji pobytů u cestovní agentury Invia, do Rakouska pak na Valentýna vyrazilo 18 % turistů. „Lyžařské podmínky v Evropě jsou letos v zimě ideální. I v únoru jich tak milovníci zimních sportů využívají. Prodej lyžařských zájezdů navíc podporují i začínající jarní prázdniny,“ dodal Michal Tůma z  cestovní agentury Invia, jež nabízí široký výběr lyžařských i exotických dovolených.

Nejoblíbenější Valentýnské destinace

Destinace

Podíl na prodeji 2016

Průměrná cena na osobu 2016

Podíl na prodeji 2017

Průměrná cena na osobu 2017

Itálie

35 %

8  154

36 %

8  022

Rakousko

25 %

5  416

18 %

5  938

Kapverdy

2,5 %

24  713

8 %

23  926

Egypt

3,5 %

13  976

7,5 %

12  627

Spojené arabské emiráty

4 %

23  736

5 %

26  471

Zdroj: Statistiky Invia


 

Lenka Romportlová

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress